SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Dobrodošli na spletni platformi EXPAR trgovina (v nadaljevanju Storitev). Preden ustvarite uporabniški račun, izvedete naročilo ali uporabljate Storitve, morate pazljivo prebrati te splošne pogoje.

Z uporabo Storitve in/ali oddajo naročila preko Storitve potrjujete, da ste prebrali, razumete in se strinjate s temi Splošnimi pogoji v celoti. Če se s temi Splošnimi pogoji ne strinjate v celoti, ne oddajte naročila oz. kakor koli uporabljajte Storitve.

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodne najave.

Spletno platformo expar.si in expar-store.com upravlja LINKING MAP d.o.o., Šmartno v Rožni Dolini 21a, 3201 Šmartno v Rožni dolini, matična številka: 9114572000, ID za DDV: SI68836643, vpisan v Poslovni register Slovenije dne 21. 4. 2022, bančni račun: SI56 6100 0002 7064 026 (BIC: HDELSI22), Banka Delavska hranilnica d.d., v nadaljevanju: LINKING MAP ali EXPAR). Za poslovne odnose med LINKING MAP in naročnikom veljajo izključno Splošni pogoji poslovanja, navedeni v nadaljevanju. Ti Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah. Splošne pogoje poslovanja lahko naročnik za namene naročila preko spleta shrani na svoj računalnik in/ali natisne. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.expar.si in www.expar-store.com, pravice naročnika ter njegov poslovni odnos z LINKING MAP d.o.o.

Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem:

 • s skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
 • z zavedanjem za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
 • s posluhom za potrebe naših strank in s prizadevanjem za reševanje morebitnih težav, nesporazumov in zapletov
 • z razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomočjo tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Pogodbeni partner in naročnik

Naročnik je za potrebe teh Splošnih pogojev poslovanja vsak uporabnik spletne platforme www.expar-store.com, ki ustvari račun. Pogodbeni partner naročnika je LINKING MAP d.o.o.

Dolžnosti uporabnika

Storitev morate uporabljati v skladu z zakonodajo in je ne smete uporabljati na način, ki bi kršil pravice drugih in ga ne smete uporabljati na način, ki bi onemogočal uporabo drugih uporabnikov.

Z uporabo Storitve se strinjate:

 • ne smete motiti ali posegati v varnost ali kako drugače zlorabljati Storitev ali katerokoli storitev, sistemskih virov, računov, strežnikov ali omrežij, ki so povezana ali dostopna prek Storitve oz. povezanih spletnih mest;
 • ne smete motiti ali posegati v uporabo drugih uporabnikov Storitve ali povezanih spletnih strani;
 • ne smete nalagati, objavljati ali kako drugače prenašati preko Storitve viruse ali druge škodljive, moteče ali uničujoče datoteke;
 • ne smete ustvariti ali uporabljati lažne identitete na tej Storitvi, deliti podatkov o računu ali dovoliti kateri koli drugi osebi poleg vas, da uporablja vaš račun in dostopa do Storitve;
 • ne poskušate pridobiti nepooblaščenega dostopa do Storitve ali delov spletnega mesta, ki so omejeni s splošnim dostopom;
 • ne objavljate nobenega materiala, ki je napačen, žaljiv, vulgaren, sovražen, je nespodoben, nadlegovalen, sramotilen, spolno usmerjen, grozilen, napadalen do osebne zasebnosti ali kako drugače krši zakon. Prav tako se strinjate, da ne objavljate nobenega avtorsko zaščitenega gradiva, razen če so avtorske previce vaše ali od Storitve;
 • ste v celoti seznanjeni s pogoji uporabe storitve

Poleg tega se strinjate, da boste ravnali v skladu z vsemi veljavnimi lokalnimi, državnimi in mednarodnimi zakoni in predpisi, ki se nanašajo na vašo uporabo ali aktivnosti povezane z uporabo Storitve.

Za vsebino ali točnost katerega koli gradiva, ki ste ga objavili vi ali kateri koli drug uporabnik Storitve, ne odgovarjamo. Pravico imamo, da odstranimo kakršno koli gradivo ali objavljeno storitev na Storitvi, če po našem mnenju to gradivo ne ustreza pogojem teh Pravil in pogojev.

Strinjate se, da izvedemo kakršno koli potrebne poizvedbe za potrditev vašega računa ali finančnih podatkov.

Uporaba storitve

Ponudnik storitve daje uporabniku storitev v uporabo in se v najboljši meri trudi zagotavljati nemoteno delovanje storitve, nikakor pa ni odgovoren za nobeno škodo, ki bi nastala pri zanašanju na delovanje storitve ali kakršne koli informacije, ki bi bile podane s strani ponudnika storitve.

Ponudnik storitve zanika kakršno koli in vse odgovornosti za neposredno, posredno, slučajno, posledično, kazensko in posebno ali drugo škodo, izgubljene možnosti, izgubljeni dobiček ali druge oblike izgube ali škode.

Politika zasebnosti

Naša politika zasebnosti, ki določa, kako bomo uporabljali vaše podatke, se nahaja na https://expar.si/politika-zasebnosti/. Z uporabo Storitve soglašate z opisano obdelavo in jamčite, da so vsi podatki, ki ste jih navedli, pravilni.

Cena in razpoložljivost

Čeprav se trudimo in zagotavljamo, da so vse podrobnosti, opisi in cene točni, lahko pride do napak. Če odkrijemo napako v ceni katere koli storitve, ki ste jo naročili, vas bomo o tem čim prej obvestili in vam dali možnost ponovne potrditve vašega naročila po pravilni ceni oz. vam ponudili preklic. Če ne bomo mogli stopiti v stik z vami, bomo naročilo obravnavali kot preklicano.

Plačila

Nekatere naše storitve zahtevajo plačilo. Če se odločite za uporabo teh storitev, morate plačati vse veljavna nadomestila, kot je opisano v povezavi s storitvami, ki ste jih izbrali v planu.

Pri izbiri začetnega, standardnega ali premium plana se bo vaša naročnina za storitev samodejno obnovila ob koncu naročniškega obdobja. Ob preklicu ali spremembi plan začne sprememba veljati dan po zadnjem dnevu trenutnega naročniškega obdobja.

Storitev lahko od časa do časa spremeni ceno katere koli storitve. O spremembi boste obveščeni. Cene spremenjenih storitev bodo začele veljati z začetkom naslednjega naročniškega obdobja po datumu spremembe. Z nadaljno uporabo storitve po uveljavitvi sprememb cen, se to smatra, da te spremembe sprejmete.

Vračila

Vsa plačila Storitve so nepovratna in ni nadomestil ali dobropisov za delno uporabljena obdobja.

Odpoved

Če storitev prekličete pred koncem trenutnega plačanega meseca, bo vaš preklic začel veljati takoj in vam ne bo zaračunan. Za delno uporabo naročnine ne vračamo vplačanih sredstev. Če želite preklicati storitve, pojdite v svojo Nadzorno ploščo > Spremeni plan in izberite “Odjavi se”.

Kontakt z nami

Če imate kakršna koli vprašanja o teh pogojih, se obrnite na nas preko kontaktne strani ali objavljenih kontaktov. Prodajni svetovalci smo dosegljivi na tel.: 041 763 005 ali na e-naslov info@linking-map.com

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

 • Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost storitev, ki so v ponudbi na spletnem mestu,
 • pogoje izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke,
 • način plačila,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in storitev

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba na spletni strani exapar.si in expar-store.com dopolnjuje in spreminja. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene in ne vključujejo DDV. 

Našim uporabnikom smo omogočili znotraj platforme Expar uporabo tržnice, kjer lahko dodajo izdelke ali storitve v svoj prodajani portfolio, oddajo povpraševanje dobaviteljem ali pa sami ponudijo svoje za izdelke in storitve drugim uporabnikom.

Uporabnik Spletne tržnice EXPAR se zavezuje:

  • da bodo njegovi vsebinski in slikovni mali oglasi resnični;
  • da ne bo oglaševal blaga ali storitev, katerih promet in/ali oglaševanje je z zakonom prepovedano;
  • da njegovi oglasi ne bodo vsebovali škodljive, žaljive, vznemirjajoče, preteče, obrekajoče ali mladoletnim osebam škodljive vsebine;
  • da ne bo objavljal oglasov, ki so v nasprotju z veljavnimi zakoni, drugimi predpisi in Ustavo Republike Slovenije;
  • da bo pri svojem oglaševanju spoštoval Slovenski oglaševalski kodeks (SOZ);
  • da ne bo objavljal osebnih podatkov tretjih oseb v malih oglasih brez soglasja imetnika osebnih podatkov;
  • da ne bo prodajal in oglaševal prodaje blaga ali opravljanje storitev, ki bi kršile avtorske ali sorodne pravice tretjih po Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) ter pravice industrijske lastnine po Zakonu o industrijski lastnini (ZIL-1) ter
  • da ne bo prepisoval ali kopiral vsebin iz malih oglasov drugih uporabnikov.

V primeru kršitev teh Pravil si Upravljavec pridržuje pravico zaračunavati administrativne stroške. V primeru suma storitve kaznivega dejanja ali drugih kršitev veljavne zakonodaje, si Upravljavec pridržuje pravico do sodelovanja s pristojnimi organi.

Upravljavec bo podatke o oglasu posredoval tretjim osebam, v kolikor bo to potrebno za namen delovanja EXPAR tržnice, oziroma bo podatke posredoval državnim organom, v kolikor bi le ti zoper posameznega Uporabnika vodili postopek zaradi suma kršitve veljavne zakonodaje.

Spletno mesto Expar.si, njegov Upravljavec in lastniki ne odgovarjajo za resničnost oddanih oglasov in njihovo vsebino. Za glas, vključno s fotografijami, video posnetki, povezavami, tekstom in drugimi materiali, ki so sestavni del malega oglasa, je izključno odgovorna oseba, ki ta oglas odda.

Plačilni sistem Stripe

Potrošnik ali kupec plača kupnino neposredno preko vmesnika Stripe). Pri izbiri načina plačila preko ponudnika Stripe bo kupec samodejno preusmerjen na stran ponudnika Stripe. S storitvijo Stripe lahko preprosto plačujete le z vnosom svojega elektronskega naslova in gesla. 

Splošni pogoji uporabe plačilnega sistema Stripe so dosegljivi na naslednji povezavi: https://stripe.com/en-gb-si/legal/payment-terms
 

Davčno potrjevanje računov preko sistema Čebelca

Uporaba sistema Čebelca.biz (v nadaljevanju sistema) je pogojena z naslednjimi pogoji uporabe. Upravljalec: Upravljalec sistema je REFAKTOR d.o.o., Velika Loka 21, Grosuplje. Uporabnik: Uporabnik sistema je pravna oseba in vse fizične osebe, ki v imenu pravne osebe uporabljajo sistem.

Sistema uporabnik ne sme uporabljati za nikakršne nezakonite ali zlonamernine dejavnostiV sistem se uporabnik prijavi le z uporabniškim imenom in geslom, ki so mu bili dodeljeni. Uporabnikovo geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik mora zagotoviti, da bodo v njegovem imenu do sistema dostopali le on in osebe, pooblaščena za dostopanje v njegovem imenu.

Uporabnik lahko program uporablja le v imenu svojega podjetja, oz. podjetja pri katerem je za to pooblaščen.

Različica storitve za potrebe Expar trgovine je brezplačna in ne zahteva nobenega plačila.

Splošni pogoji uporabe plačilnega sistema Stripe so dosegljivi na naslednji povezavi: https://www.cebelca.biz/tos-si.html

Uporaba storitev pošiljanja izdelkov preko sistema Eurosender

Eurosender.com je spletni rezervacijski sistem za naročilo prevoznih storitev, ki jih zagotavljajo različni prevozniki. Eurosender deluje kot komisionar in ne kot špediter. Pri oddaji naročila preko spletne platforme, stranka pooblasti Eurosender, da ta v svojem imenu in na račun stranke (komitenta) naroči prevozne storitve pri enem izmed prevoznikov, s katerimi ima sklenjen dogovor, ki zagotavlja, da izbrani prevoznik ustreza zahtevam za izvedbo storitve, za katero je bil najet. Eurosender je odgovoren zgolj za izbiro prevoznika in nikoli za izvedbo prevoza. Izpolnitev obveznosti, povezanih s prevoznimi storitvami, je izključno odgovornost prevoznikov, izbranih za izvedbo prevoznih storitev. Le-ti, in ne Eurosender, opravijo prevzem, prevoz in dostavo pošiljke, organizirajo prevoz in so odgovorni za njegovo izvedbo.

Splošni pogoji uporabe sistema Eurosender so dosegljivi na naslednji povezavi: https://www.eurosender.com/sl/splosni-pogoji#pravilnik-o-zasebnosti.

Zaščita podatkov, varstvo podatkov

LINKING MAP d.o.o. hrani za nedoločen čas sledeče podatke naročnikov: ime in priimek, elektronski naslov naročnika, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, elektronske naslove za morebitno elektronsko dostavo darilnih bonov, kontaktni telefon, pretekla naročila in arhiv komunikacije z LINKING MAP.

Naročnik se izrecno strinja z zbiranjem, obdelavo in uporabo svojih osebnih podatkov. LINKING MAP bo z vsemi podatki ravnalo zaupno. LINKING MAP je v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. LINKING MAP, ki je lastnik in upravlja spletno stran www.expar.si in www.expar-store.com, uporablja pri izvajanju svojih storitev ustrezno programsko opremo ter zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa.

Upravitelj podatkov, podjetje LINKING MAP, je odgovorno za varovanje osebnih podatkov in bo le-te uporabljal za pošiljanje ponudb, računov, trženjskih aktivnosti in ostalo komunikacijo. V nobenem primeru podatki naročnika ne bodo posredovani tretji osebi ali nepooblaščeni osebi. Dostavni službi se zaupajo le uporabnikov naslov za dostavo. Naročnik je odgovoren sam za varovanje podatkov, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Ostale določbe v zvezi z varstvom podatkov so navedene na spletni strani www.expar.si in www.expar-store.com. Naročnik ima vedno pravico preklicati soglasje z učinkom za prihodnost. LINKING MAP se obvezuje, da bo v primeru preklica nemudoma izbrisalo vse osebne podatke, razen če postopek naročila še ni bil do konca izpeljan. Z vpisom telefonske številke si pridržujemo pravico, da jo uporabimo za namene obveščanja o izpolnitvi ali v povezavi z izpolnitvijo naročila ter ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom. Z vpisom in potrditvijo vašega elektronskega naslova, si pridružujemo pravico za obveščanje v povezavi z nedokončanimi nakupi.

Avtorske pravice, kazensko pravo

Pri vseh izdelkih in storitvah oglaševanih na platformi EXPAR se predvidevajo potrebne avtorske pravice, pravice do znamk in druge pravice. Odgovornost za morebitne posledice, nastale zaradi kršitve teh pravic, nosi izključno naročnik. Naročnik s predajo naročila zagotavlja, da vsebine ne kršijo kazenskega prava.

Odveza odgovornosti

LINKING MAP se bo, v sodelovanju s ponudniki izdelkov in storitev, trudil za točnost in ažurnosti podatkov ki so objavljen na spletni platformi EXPAR . Kljub temu, pa so možna razhajanja med ceno navedeno na spletni platformi Expar ter ponudnikom izdelkov in storitev. LINKING MAP za to ne sprejema odgovornosti. Morebitna neskladja naj se sporočijo na info@linking-map.com, da se napaka nemudoma odpravi. Vse fotografije na spletni strani www.expar.si in www.expar-store.com so zgolj simbolične. 

Reševanje pritožb

V primeru pritožb, se lahko naročnik poveže po elektronski pošti z LINKING MAP, kjer bodo poskrbeli, da bo njegova pritožba na učinkovit in hiter način obravnavana. Vsaka prejeta pritožba s strani naročnika bo slednjemu najkasneje v petih delovnih dneh potrjena kot prejeta. Ob potrditvi prejema se bodo naročniku tudi podal okvirni datum reševanja pritožbe, kot tudi informacije v zvezi s kasnejšim seznanjanjem s potekom pritožbenega postopka.

Kraj izpolnitve, sodna pristojnost in uporabno pravo

Morebitne spore se bosta naročnik in LINKING MAP trudila rešiti sporazumno, v nasprotnem primeru pa bo o njih odločalo Okrajno oziroma Okrožno sodišče v Celju. V primeru pravnih sporov v zvezi s tem poslovnim razmerjem se uporablja izključno slovensko pravo.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi LINKING MAP ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

LINKING MAP, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL . Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

Zadnja posodobitev Splošnih pogojev poslovanja: 23.2.2023